Od kuchni – Quinoa i świeże warzywa i tofu
Ostatnio dostałam podpowiedź z Góry by jeść komosę ryżową, czyli quinoa. Jest zdrowa i przydatna w diecie, która nie zawiera mięsa lub ogranicza mięso. Dziś obiad wegański, czyli quinoa ze świeżymi warzywami.

Składniki na dwie porcje: -szklanka komosy białej, -mieszanka świeżych młodych liści, -1 pomidor -tofu marynowane w chilli, -jedna papryka -pęczek rzodkiewek *ja użyłam kolorowych -kiełki *ja użyłam rzodkiewki i rzeżuchy -ziarna konopii do posypania -sól -czosnek granulowany
Wykonanie: Ugotować szklankę quinoa w dwóch szklankach osolonej wody *quinoa trzeba wypłukać aby nie była gorzka… Usmażyć pokrojony w kostkę tofu i pod koniec dodać trochę czosnku do smaku. Pokroić warzywa. Ułożyć ładnie na talerzu i posypać solą, zaiarnami konopii i kiełkami. Smacznego!

2 komentarze
content generation · 4 sierpnia 2022 o 21:19
Aw, this was an extremely nice post. Taking the time and actual effort to make a really good article…
but what can I say… I hesitate a whole lot and never seem to get anything done.
Wioletta · 7 sierpnia 2022 o 13:11
Thank you 🙂 I wish you all the best 🙂 Don’t give up 🙂