Od kuchni – Quinoa i świeże warzywa i tofu

Ostatnio dostałam podpowiedź z Góry by jeść komosę ryżową, czyli quinoa. Jest zdrowa i przydatna w diecie, która nie zawiera mięsa lub ogranicza mięso. Dziś obiad wegański, czyli quinoa ze świeżymi warzywami.

Quinoa, przepis na obiad
Składniki na dwie porcje:
-szklanka komosy białej,
-mieszanka świeżych młodych liści,
-1 pomidor
-tofu marynowane w chilli,
-jedna papryka
-pęczek rzodkiewek *ja użyłam kolorowych
-kiełki *ja użyłam rzodkiewki i rzeżuchy
-ziarna konopii do posypania
-sól
-czosnek granulowany

Wykonanie: Ugotować szklankę quinoa w dwóch szklankach osolonej wody *quinoa trzeba wypłukać aby nie była gorzka… Usmażyć pokrojony w kostkę tofu i pod koniec dodać trochę czosnku do smaku. Pokroić warzywa. Ułożyć ładnie na talerzu i posypać solą, zaiarnami konopii i kiełkami. Smacznego!


2 komentarze

content generation · 4 sierpnia 2022 o 21:19

Aw, this was an extremely nice post. Taking the time and actual effort to make a really good article…
but what can I say… I hesitate a whole lot and never seem to get anything done.

    Wioletta · 7 sierpnia 2022 o 13:11

    Thank you 🙂 I wish you all the best 🙂 Don’t give up 🙂

Dodaj komentarz

Avatar placeholder

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *